Terug
Menu

Quick scan

We hebben eigen Quick Scans ontwikkeld voor zowel de Zorg als de Distributie; deze scans helpen de zorginstelling om een goed beeld te krijgen van het huidige medicatiebeleid, de huidige logistiek, de bestaande inkoopcondities, verbeterpunten en mogelijke risico’s.

Scan aanvragen

Distributie en zorg

Wij willen uw zorginstelling volledig ontzorgen.

NEXT is een innovatieve apotheek en logistiek dienstverlener. NEXT wil op de lange termijn actief zijn in zowel de extramurale als de intramurale markt; op dit moment kiest NEXT nadrukkelijk voor de care-sector.

Efficiëntere zorg

NEXT organiseert de gehele interne logistiek binnen de zorginstelling. Ons team op locatie is verantwoordelijk voor het voorraadbeheer en het interne transport op de afdelingen. We nemen ook retour-medicatie weer terug en, na beoordeling van onze apotheker, wordt dit opnieuw op voorraad genomen.

Hierdoor dalen de kosten voor de zorginstelling; er wordt vaker medicatie opnieuw uitgegeven en daardoor minder ingekocht. Uit onze eigen scans blijkt dat soms meer dan 1 % van het aantal personeelsleden binnen een instelling zich bezighoudt met interne logistiek. Bij een middelgrote instelling van bijvoorbeeld 300 werknemers gaat het dan al snel over tenminste 3 Fte’s die bespaard kunnen worden. Er is hierdoor ook meer tijd voor “handen aan het bed”.

Toekomstbestendig

Zorgkosten blijven nog steeds jaarlijks stijgen. De zorg is met uitgaven rond de 100 miljard euro per jaar al de grootste sector. Onderzoeken laten zien dat een snelle stijging binnen een aantal jaren richting de 130 miljard euro een reële verwachting is.

NEXT vindt ook dat dit anders moet om de zorg op de lange termijn betaalbaar te houden. We doen dat onder andere door zuinig, zinnig en duurzaam voor te schrijven. In overleg met de specialist ouderengeneeskunde of instellingsarts wordt gekeken welke mogelijkheden zijn om verantwoord medicatieverbruik te matigen zonder dat patiënt veiligheid wordt beïnvloed. Integendeel, we zijn ervan overtuigd dat de veiligheid wordt verbeterd. We hebben goede ervaringen om medicatiekosten te matigen door bijvoorbeeld:

  • Maximaal in te zetten op substitutie van merkgeneesmiddelen naar generieke geneesmiddelen
  • Op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven andere merkgeneesmiddelen
  • In te kopen op basis van behoefte
  • Efficient voorraadbeheer en het heruitgeven van geretourneerde medicijnen.

NEXT wil niet verdienen aan het leveren van geneesmiddelen; NEXT wil betaald worden voor haar dienstverlening.

Volledig ontzorgen

Ons team op locatie regelt de complete interne logistiek tot aan het moment van toedienen door de zorgprofessional. We voorkomen dat de zorgprofessional gaat misgrijpen en vervolgens op zoek moet naar geneesmiddelen door bijvoorbeeld te bellen met de externe apotheek of andere afdelingsvoorraden te controleren.

Bij onze klanten realiseren we nagenoeg altijd 100 % leveringsgraad; er wordt niet meer misgegrepen en er is maximale focus op de patiëntenzorg.

Onze specialisten kunnen de zorginstelling adviseren met het opleveren van complete en up-to-date protocollen en handboeken die voldoen aan alle huidige wet- en regelgeving. De zorginstelling wordt niet verrast door ontbrekende procedures met soms verstrekkende negatieve consequenties.

Onze apotheker is wekelijks in huis en is bekend met de patiënten binnen de instelling.

Waarom kiezen voor

B.V. NEXT?

NEXT is een innovatieve apotheek en logistiek dienstverlener. NEXT wil op de lange termijn actief zijn in zowel de extramurale als de intramurale markt; op dit moment kiest NEXT nadrukkelijk voor de care-sector.

  • Hospice, verpleegtehuis
  • NEXT apotheek faciliteit
  • Compleet voorraadbeheer en distributie
  • Zuinig, zinnig en duurzaam
  • Medicatieveiligheid en logistiek

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u graag terug op de door u genoemde datum.